Platforma DA nu susţine introducerea integrării europene în Constituţie: Alexandru Slusari: Integrarea europeană trebuie făcută prin fapte, nu prin vorbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari afirmă că formaţiunea condusă de Andrei Năstase este una proeuropeană. Cu toate acestea, PPDA nu va spriji iniţiativa PDM de a introduce în Constituţie sintagma „integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare al tării”.

„Fiind izolaţi de la lumea civilizată, neavând încrederea partenerilor europeni, noi considerăm că ceea ce încearcă să facă PDM este o acţiune disperată cumva să încerce să aibă măcar o mică punte de legătură cu partenerii europeni”, a declarat Alexandru Slusari într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, „nu poţi să guvernezi ţara cu metode antieuropene şi să încerci să scrii acolo două cuvinte şi să consideri că prin asta tu ai făcut totul”. 

„Integrarea europeană trebuie să fie făcută prin fapte, nu prin vorbe”, a afirmat vicepreşedintele PPDA.

Parlamentul de la Chişinău nu a reuşit vineri, 12 octombrie, să modifice Constituţia prin introducerea sintagmei „integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare al tării”. Votul a fost amânat pentru această săptămână, după ce s-a constatat că nu există o majoritate constituţională pentru a sprijini iniţiativa respectivă. Liberalii şi liberal - democraţii, fracţiunile pe votul cărora au mizat democraţii, au refuzat să susţină iniţiativa.

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat pe 12 septembrie 2017 despre intenţia majorităţii parlamentare de a schimba Constituţia Republicii Moldova, prin a introduce sintagma „Orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”. 

În aşa fel, democratul îşi doreşte ca vectorul extern al Chişinăului să nu mai poată fi schimbat, indiferent de viziunile politicienilor aflaţi la guvernare.

Curtea Constituţională de la Chişinău a avizat pozitiv pe 11 decembrie 2017, proiectul de lege de modificare a Constituţiei, prin care se doreşte includerea în Legea Supremă a sintagmei „Orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite