Platforma DA promite majorarea salariul mediu pe economie la 16 mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Candidaţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la alegerile parlamentare promit modificarea sistemului actual de pensii, astfel încât pensia minimă să fie de cel puţin trei mii de lei. La fel, aceştia promit majorarea salariul mediu pe economie la 16 000 de lei lunar. Angajamentele au fost prezentate astăzi, 24 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în faţa Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite IPN.

Deputata Stela Macari a declarat că formaţiunea va adopta un Program Naţional de Dezvoltare a Capitalului Uman pentru anii 2021-2040, cu politici centrate pe protejarea familiei, copiilor, tinerilor, persoanelor din grupuri vulnerabile. Totodată, Platforma DA va dubla indemnizaţiile la naşterea şi creşterea copiilor până la trei ani. La fel, va deschide creşe, oferind sprijin familiilor tinere în procesul şcolar şi programele de educaţie informală a copiilor.

„Vom asigura programe de stat cu facilităţi la procurarea primei locuinţe prin credite ipotecare oferite de stat tinerelor familii”, a mai spus Stela Macari.

Deputatul Liviu Vovc a menţionat că în următorul legislativ, formaţiunea va promova politici de asigurare a pensionarilor cu servicii şi medicamente gratuite; va reforma şi întări sistemul serviciilor sociale oferite persoanelor în etate, uşurându-le povara prin măsuri de susţinere, cum sunt: servicii de plasament, mese calde gratuite, îngrijiri medicale la timp.

Candidaţii de la Platforma DA promit să adopte o politică a statului de ţinere sub control a preţurilor galopante la produsele sociale, monitorizând şi verificând formarea preţurilor la cele mai importante mărfuri de consum, acţionând contra cartelurilor de piaţă prin sancţiuni corespunzătoare practicilor din UE.

„Vom susţine o politică activă de sprijinire a antreprenoriatului social, care include facilităţi fiscale pentru întreprinderile sociale, stimulente economice pentru angajatorii care angajează persoane din grupurile social-vulnerabile; accesibilitate, dotare şi asigurare pentru persoanele cu dizabilităţi”, mai spun candidaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite