PLDM condamnă felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II şi cere stoparea imediată a abuzurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Partidul Liberal Democrat din Moldova „este consternat şi îngrijorat profund de evoluţia tot mai primejdioasa a justiţiei din Republica Moldova. Cazul Vlad Filat este răsunător în acest sens, având în vedere metodele autoritare pe care le utilizează regimul actual în judecarea celui de-al doilea dosar intentat fostului prim-ministru”.

„Reieşind din acestea, cerem un proces deschis, echitabil şi transparent. Elementele de forţă utilizate astăzi, nu fac parte dintr-un regim democratic şi nu denotă o justiţie corectă. Este un abuz, o răzbunare vădita, o etalare a forţei şi o inducere a unei frici colective, caracteristice gulagurilor sovietice”, se arată într-un comnicat de presă emis de PLDM.


Partidul Liberal Democrat din Moldova „condamnă vehement felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II şi cere stoparea imediată a abuzurilor. Fiecare cetăţean al acestui stat are dreptul la o justiţie corectă, unde să îi fie respectate drepturile şi să fie tratat cu respect, nepărtinire şi profesionalism”.

Amintim că miercuri, 6 februarie, Vlad Filat a fost adus din nou în faţa instanţei. Ex-premierul este vizat într-un nou dosar penal, deschis pe fapte de spălare de bani. Fostul prim-ministru riscă încă până la zece ani de închisoare pe acest caz.

Amintim că ex-premierul Vlad Filat riscă încă până la zece ani de închisoare, pe lângă cei nouă ani la care deja a fost condamnat. Procuratura Anticorupţie a anunţat miercuri, 16 ianuarie, că a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată o nouă cauză penală pe numele fostului prim-ministru pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, banic are ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat pledează nevinovat.

Recent, avocatul Victor Munteanu, cel care asigură apărarea ex-premierului Vlad Filat, a depus o cerere la CEDO în interesele lui clientului său, prin care a solicitat prioritizarea examinării plângerilor depuse la Curtea din Strasbourg. Potrivit lui, pe 9 ianuarie 2019, preşedintele Secţiunii II l-a informat pe reprezentantul lui Vlad Filat că a acceptat solicitarea depusă şi a decis examinarea ambelor cereri în mod prioritar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite