Politică

articolul anterior articolul urmator

PLDM iniţiază moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

3
2 Jun 2017 17:34:02
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat iniţiază moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Potrivit PLDM, moţiunea vine „în contextul implicării, acoperirii şi lipsei acţiunilor de contracarare a traficului de substanţe anabolizante, prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”.

Deputatul Grigore Cobzac, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţii ÎS „Poşta Moldovei” s-a adresat fracţiunilor PCRM, PL şi PSRM cu îndemnul de a semna moţiunea de cenzură, transmite IPN.

„Moldova nu îşi poate permite o guvernare implicată în scheme transfrontaliere şi care încearcă să ascundă o serie de crime grave. Înţeleg că toate aceste acţiuni deranjează, persecuţiile şi intimidările nu contenesc, dar cred că ţara şi legea sunt mai presus de tot. Încercarea guvernării de a muşamaliza această schemă, care afectează securitatea statului, dar şi imaginea acestuia la nivel internaţional nu trebuie trecută cu vederea. Este clară implicarea reprezentanţilor guvernării, de la diferite niveluri în implementarea acestei scheme”, declarat Grigore Cobzac, citat într-un comunicat de presă al PLDM.

Autorii moţiunii acuză executivul de contribuire la viabilitatea schemei de export al substanţelor ilicite peste hotarele Republicii Moldova de către angajaţii Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.

Pentru a înregistra moţiunea de cenzură sunt necesare 34 de semnături ale deputaţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Maria Lazăr
2.06.2017, 19:04:45

Niște nulități ăștia din PLDM, vor să de-a jos guvernul ca să vină Dodon la putere și să ne de-a pe gratis lui Putin? ori sondajele asta arată, în cazul unor anticipate, Dodon ar lua mai mult de 51 mandate în parlament

Veronica Savcenco
2.06.2017, 20:22:46

Can vad ca parasesc parlamentul ca niste copii mici suparati, de parca sunt la gradinita si se joaca dea tara.,

ion sbucium
3.06.2017, 06:47:09

FILIP reprezinta Puterea Executiva si nu Justitia si nu e in competenta sa sa substituie Justitia - la fel cum nici Puterea Politica - partidele - n-au dreptul de a se amesteca in cercetarile organelor de justitie. Deliu trebuia sa se adreseze Procurorului General - a gresit adresa sau cauta nod in papura.

Modifică Setările