PLDM îşi convoacă din nou Consiliul Politic Naţional pentru a discuta situaţia politică din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional Politic al PLDM se va reuni într-o nouă şedinţă duminică, 13 noiembrie, pentru a discuta situaţia politică din ţară şi a decide următoarele acţiuni ale formaţiunii.

Deputatul liberal-democrat Nae Simion Pleşca a declarat pentru IPN că în cadrul întrunirii, la care vor fi în jur de 150 de participanţi, urmează a fi discutată situaţia politică din Republica Moldova. 

Amintim că, ultima întrunire a Consiliului Naţional Politic al PLDM a avut loc pe 30 noiembrie, când s-a decis că formaţiunea va participa la negocierile şi crearea unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui nou Guvern cu condiţia ca ţara să-şi continuie drumul pe făgaşul de integrare europeană, iar noul premier să fie apolitic. Ulterior, PLDM a avut întrevederi cu PL, PD şi „grupul Leancă”. Părţile însă nu au ajuns la un numitor comun având opinii diferite vizavi de maniera negocierilor şi modul de guvernare al Republicii Moldova.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi deputatul neafiliat Iurie Leancă au declarat că în general sunt de acord cu condiţiile liberal-democraţilor ce vizează demararea negocierile de la zero şi depolitizarea instituţiilor de stat, însă s-au declarat împotriva unui premier apolitic. 

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a arătat cel mai nemulţumit de condiţiile înaintate de PLDM şi a declarat că „democraţii sunt gata să negocieze cu orice partid, dar nu şi cu cele care au condiţii”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite