PLDM, PAS, PPDA şi PUN, în discuţii cu Mişcarea Unirea despre viitoarele alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Partidul Liberal Democrat este deschis pentru consolidarea forţelor de dreapta pentru a face posibilă realizarea dezideratului pro-european şi prounionist. Declaraţia aparţine liderului PLDM, Tudor Deliu. Politicianul susţine că deja a avut o întrevedere cu reprezentanţii Mişcării Politice Unirea pentru o bună colaborare a partidelor de dreapta.

Totodată, întâlniri cu Mişcarea Unirea urmează să aibă şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Unităţii Naţionale pentru a discuta despre perspectivele următoarelor scrutine electorale, transmite IPN.

Tudor Deliu spune că recent a avut o întâlnire cu reprezentanţii Mişcării Unirea la care s-a discutat despre viitoarele acţiuni şi s-a convenit despre necesitatea unui dialog permanent în ceea ce priveşte unificarea forţelor unioniste. De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a convenit că în viitorul apropiat va fi formată o platformă de dialog pentru a discuta problemele care trebuie să unească partidele de pe dreapta.

„PLDM rămâne deschis pentru consolidarea forţelor pro-europene şi pro-unioniste pentru a încerca de a realiza acele obiective pe care ni le-am trasat noi împreună încă în anul 2009, mă refer la vectorul european”, a afirmat politicianul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a menţionat că în cadrul întrevederii PLDM cu Mişcarea Unirea s-a discutat despre perspectivele de integrare a Partidului Liberal Democrat în cadrul mişcării. „Ne-ar plăcea ca acest lucru să se întâmple cât mai repede pentru ca să cristalizăm în mentalul colectiv o perspectivă unionistă mai puternică”, a notat politicianul.

Potrivit lui, urmează să aibă loc întâlniri şi cu PAS, PPDA şi PUN care au confirmat interesul. „După ce colegii vor discuta pe bilateral să putem discuta toţi împreună la aceeaşi masă ca să vedem care sunt instrumentele, dialogul pentru ca să facilităm cumva anul electoral 2020”, a explicat liderul USB.

Deputatul PAS Mihai Popşoi a declarat că formaţiunea sa a demonstrat deschidere pentru această iniţiativă. Parlamentarul spune că pentru formaţiune este foarte important ca votul unionist să ajungă în legislativ, în caz contrar, acesta ar fi cel mai frumos cadou pentru partidele de stânga, care ar putea obţine mandate suplimentare în urma distribuirii fotoliilor de deputat după alegeri.

„De aceea, este în interesul nostru de partid ca partenerii noştri de pe dreapta pro-europeană, dreapta unionistă să se consolideze şi să vină cu o agendă şi cu o echipă puternică astfel încât la alegerile parlamentare, oricând ar fi ele, să aibă o reprezentanţă în Parlament puternică, principială, astfel încât să dea bătălia împotriva stângii ruseşti împreună cu noi”, a afirmat Mihai Popşoi.

https://www.ipn.md/ro/pldm-pas-pppda-si-pun-in-discutii-cu-miscarea-7965_1071495.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite