PLDM a depus la Curtea Constituţională proiectul de lege privind modificarea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a depus astăzi la Curtea Constituţională (CC) proiectul prin care se propune modificarea Constituţiei astfel încât preşedintele să fie ales de către popor, se arată într-un comunicat al partidului.

Proiectul legii depus spre avizare conţine semnăturile a 17 deputaţi liberal-democraţi (inclusiv pe Nota informativă) şi a 24 de parlamentari socialişti (pe foaia de titlu) şi a fost înregistrat la CC cu numărul 42 C din 3.11.2015.

În comunicat se precizează că declaraţiile deputatului socialist, Vlad Bătrâncea, potrivit cărora ar fi a existat înţelegerea de a depune proiectul la CC la ora 14.00, nu corespunde adevărului. „Aceasta a fost dorinţa exprimată de socialişti, pe care PLDM nu a agreat-o”, scrie în comunicat.

Amintim că liberal-democraţii şi socialiştii de la Chişinău sunt autorii unei iniţiative legislative privind modificarea articolului din Constituţia Republicii Moldova care prevede alegerea şefului statului mod direct, de către popor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite