PNL a depus actele la CEC pentru a participa în alegerile din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Naţional Liberal a depus joi, 17 ianuarie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Lista PNL conţine 40 de candidaţi, prima fiind lidera formaţiunii, Vitalia Pavlicenco.

Solicitată de IPN, Vitalia Pavlicenco a declarat că pe lista PNL au fost incluse persoane dedicate, care formează o echipă bună. Din cei 40 de candidaţi, 16 sunt femei, fiind respectată proporţia de 40%. Printre candidaţii incluşi pe listă sunt persoane din mai multe raioane ale ţării. De asemenea, sunt candidaţi din diasporă şi din regiunea transnistreană.

Printre primii 14 candidaţi pe listă se regăsesc cei zece candidaţi care vor participa în alegeri şi pe circumscripţiile uninominale, inclusiv la Chişinău, în circumscripţia nr. 50 la vest de Republica Moldova şi în una din circumscripţiile pentru regiunea transnistreană.

Pe locul doi pe listă este fosta ministră Alexandra Can, iar pe locul trei este primul preşedinte al PNL, fostul deputat Andrei Iuri-Apostol. Aceştia sunt urmaţi de Gheorghe Furdui, candidatul PNL al comunităţii cetăţenilor Republicii Moldova din străinătate, Sergiu Ioniţă, care candidează şi la Hânceşti, Ion Calmâc, secretarul general al PNL, care candidează la Căuşeni, dar şi Nicolae Bîrnaz, care va candida şi la Drochia. De asemenea, pe listă se regăseşte şi preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina, Anatolie Caraman. În circumscripţia uninominală nr. 47, or. Camenca, Râbniţa, Dubăsari şi Grigoriopol candidează ex-comandantul voluntarilor din oraşul Grigoriopol, Alexei Mocreac.  

Conform Codului Electoral, CEC efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a şapte zile de la data primirii actelor.

În circumscripţia naţională deocamdată au fost înregistrate şase formaţiuni politice. Este vorba despre: Partidul Democrat, Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniştilor, Partidul Socialiştilor, Partidul Şor şi Partidul Politic Mişcarea Populară Antimafie. În proces de examinare se află dosarul Partidului Politic Partidul Nostru şi cel al Partidului Voinţa Poporului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite