Poroşenko: Rusia ar putea folosi armata din Transnistria împotriva Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat miercuri, 22 februarie, că militarii ruşi din Transnistria ar putea fi folosiţi pentru un atac împotriva ţării sale. Totodată, liderul de la Kiev avertizează că există riscul ca Rusia să invadeze din nou Ucraina, iar pericolul nu ar veni doar din Donbas, dar de la toată frontiera cu Rusia.

„Contingentul militar rus din Transnistria, regiune necontrolată de Chişinău, de asemenea ameninţă frontierele noastre şi ar putea fi folosit pentru un atac împotriva teritoriului nostru”, a afirmat Petro Poroşenko, la întrevederea cu conducerea Forţelor Armate ucrainene de la Kiev, scrie pravda.com.ua citat de Adevărul.

Preşedintele Ucrainei a precizat că militarii din Transnistria nu sunt într-un număt atât de mare, însă alături de cei din Crimeea ar putea pune probleme Kievului, scrie life.ru

Potrivit lui Poroşenko, în imediata apropiere de graniţa Ucrainei, Rusia a dislocat în regiune un contingent din 50.000 de oameni.

„Circa 470 de tancuri, peste 1.700 de maşini blindate, aproximativ 390 de sisteme de artilerie, sute de elicoptere, 24 de corăbii militare”, a adăugat Petro Poroşenko.

Amintim că preşedintele ucrainean a declarat pe 13 februarie, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu premierul Moldovei, Pavel Filip, că doar datorită soldaţilor ucraineni s-a reuşit neadmiterea desfăşurării unui conflict interetnic de la Donbas până la Nistru şi că există tentative de a „aprinde” un conflict interetnic, de ură interumană în perimetrul de la Donbas până la malurile Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite