Politică

articolul anterior articolul urmator

Posibilitatea diversificării surselor de aprovizionare cu gaze a R. Moldova, discutată la Bruxelles între premierul Gavriliţa şi comisarul european pentru energie

1
28 Oct 2021 09:04:59
Autor: Iurii Botnarenco
Natalia Gavriliţa şi Kadri Simson
Natalia Gavriliţa şi Kadri Simson

Posibilitatea diversificării surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze şi energie electrică a fost discutată, la Bruxelles, în cadrul întrevederii prim-ministrului Natalia Gavriliţa cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie.

Premierul a menţionat că suportul Uniunii Europene este crucial pentru asigurarea securităţii şi independenţei energetice a R. Moldova, iar alinierea politicilor din domeniu la standardele europene şi conectarea la piaţa energetică a UE, rămâne o prioritate a Executivului de la Chişinău. 

„Având în vedere provocările actuale, suntem interesaţi să avem un dialog permanent la nivel înalt cu UE în sectorul energetic, care ne va ajuta în abordarea problemelor prioritare şi identificarea domeniilor în care este necesară asistenţa părţii europene”, a menţionat premierul.

În acest context, Natalia Gavriliţa s-a referit la situaţia dificilă de pe piaţa gazelor naturale din Republica Moldova, menţionând că Guvernul este implicat în negocieri pentru a soluţiona această criză, în condiţiile în care, până acum ţara a fost dependentă de o singură sursă de aprovizionare. Totodată, premierul s-a referit la discuţiile iniţiate pe acest subiect cu ţările din regiune şi proiectele care ar permite pe viitor aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze şi electricitate  din surse alternative. 

La rândul său, Kadri Simson, a accentuat importanţa avansării în realizarea proiectelor care vor contribui la sporirea nivelului de securitate energetică a ţării noastre şi a exprimat disponibilitatea UE de a oferi suportul necesar în depăşirea dificultăţilor existente. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chad Young
28.10.2021, 15:58:56

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Interesant cum volumul postarilor antivaccin este in scadere de cand acest raport este live, si conturile postacvilor antivaxx sunt sterse intr-o proportie mai mare. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

Modifică Setările