PPDA va susţine în alegerile din Hânceşti pe unul dintre candidaţii înregistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a decis că va susţine unul dintre candidaţii înaintaţi pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie. Declaraţia a fost făcută de deputatul PPDA Vasile-Andrei Năstase. Potrivit lui, formaţiunea va opta pentru candidatura cea mai integră şi profesionistă, care are profil european, transmite IPN.

„Este regretabil că cei de pe dreapta nu au putut găsi un candidat comun, aşa cum a propus PPDA, dar asta nu înseamnă că Platforma DA nu va susţine un candidat. A apărut o declaraţie a unei structuri de conducere a Platformei DA în care se spune foarte clar că partidul va analiza profilurile tuturor candidaţilor, a celor înregistraţi, şi va opta pentru candidatura care va fi cea mai integră, cea mai profesionistă, cu profil european, şi, bineînţeles, va susţine acea candidatură”, a afirmat parlamentarul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova. 

Năstase spune că formaţiunea aşteaptă să fie înregistraţi toţi candidaţii şi după va face alegerea.

Deputata democrată Monica Babuc spune că şi-ar dori ca pretendentul înaintat de Partidul Democrat pentru alegerile din Hânceşti să fie susţinut de mai multe partide pro-europene.

„Bineînţeles că ne dorim ca acesta să fie reprezentantul PDM, care să menţină mişcarea pe vectorul pro-european al Republicii Moldova şi să menţină acel trend pe care l-a avut Moldova în sensul construcţiei unui stat democratic şi de drept”, a afirmat democrata.

Deputatul din fracţiunea PAS Lilian Carp susţine că au existat discuţii la nivelul conducerii PAS şi PPDA privind înaintarea unui candidat comun pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hânceşti, dar ele nu au dat un rezultat concret. Parlamentarul spune că nu cunoaşte care au fost discuţiile concrete între liderii celor două formaţiuni, dar susţine că se va implica organizaţional în această campanie, dacă va fi nevoie.

„La sigur o să mă implic în această campanie electorală de la Hânceşti în ceea ce priveşte organizarea, dacă se va cere ajutorul meu, sigur o să mă implic pentru ca să avem un rezultat bun pentru candidatul înaintat”, a menţionat Lilian Carp.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfăşurarea alegerilor parlamentare noi în Hânceşti, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunţat la mandatul câştigat în această circumscripţie, în favoarea celui de primar al municipiului Hânceşti obţinut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

https://www.ipn.md/ro/pppda-va-sustine-unul-dintre-candidatii-la-alegerile-din-8008_1071090.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite