Politică

articolul anterior articolul urmator

PPEM nu participă la alegerile parlamentare

0
28 Dec 2018 11:56:11
Autor: Iurii Botnarenco

Partidul Popular European din Moldova nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidaţi proprii. La şedinţa extinsă a Consiliului Naţional al PPEM s-a decis că formaţiunea va sprijini candidaţii din circumscripţii electorale care împărtăşesc aceleaşi valori pro-europene, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PPEM se spune că membrii partidului au examinat evoluţia situaţiei social-politice din Republica Moldova, menţionând polarizarea preferinţelor electoratului din ţară pe extremele de stânga, dreapta şi centrul eşichierului politic. Totodată, a fost subliniată creşterea ponderii susţinătorilor vectorului pro-rusesc de dezvoltare a statului şi pericolul revenirii la putere a unor forţe politice revanşarde şi anti-europene.

Potrivit PPEM, în situaţia dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câştigării alegerilor de către Partidul Socialiştilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova şi a reformelor demarate de guvernele anterioare. Decizia de a nu participa la scrutinul electoral are scopul de a nu admite asemenea scenarii.

În acelaşi timp, în perioada următoare partidul îşi va consolida forţele şi se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările