PREMIERĂ Primul funcţionar de stat care îşi declară cadourile de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, vizat în câteva anchete a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), a inclus în declaraţia pe venit pentru anul 2012 şi cadourile de nuntă de 30.600 de dolari, încasate în doi cu soţia sa.

În documentul publicat de Comisia Naţională de Integritate (CNI) Eduard Bănăruc declară că a obţinut în anul 2012 un venit de 123.411 lei de la locul de muncă şi circa 71.000 de lei în calitate de reprezentant al statului în întreprinderile Casa Presei, Palatul Republicii şi editura Universul.

Soţia sa în schimb a avut venituri salariale de 71.000 de lei la Moldovagaz şi aproape 6.200 de lei în calitate de membru al Consiliului de Administrare a companie Klassika Asigurări, controlată de milionarul Ilan Shor. Conform declaraţiei pe venit familia Bănăruc a mai obţinut în anul 2012 un venit de 10.000 de lei de la vânzarea unui automobil, iar în prezent deţine alte două, inclusiv un Honda CRV cumpărat în 2012 la preţul de 150.000 de lei.

Secretarul adjunct al Guvernului mai declară două apartamente în valoare totală de circa 600.000 de lei, peste 14.600 de dolari în conturi bancare, dar şi împrumuturi de 72.000 de dolari contractate în anul 2010, fără însă a fi specificat cât mai are de achitat şi care e termenul de scadenţă.

Surpriza declaraţiei este includerea celor 30.600 de dolari, care ar fi fost primiţi drept cadou de el şi soţia sa la "nunta personală“. Până acum nu au existat informaţii ca vre-un înalt funcţionar să includă în declaraţie şi cadourile de nuntă.

Declaratie pe venit Banaruc cadou de nunta

sursa.cni.md

Amintim că la mijlocul lunii februarie Centrul Naţional Anticorupţie anunţa că în urma unei percheziţii în biroul de serviciu al secretarului general adjunct al Executivului au fost depistate şi ridicate 40.700 de dolari, 1.580 de euro şi 24.540 de lei. “Suma de bani despre care CNA a anunţat că a fost depistată în biroul meu de serviciu îmi aparţine şi provine din două evenimente pe care le-am avut în ultima perioadă (nunta şi cumetria fiicei mele). Totodată, o parte din aceşti bani reprezintă un cadou din partea părinţilor şi rudelor, lucru care poate fi uşor verificat“, susţinea atunci funcţionarul.

Bănăruc mai declară şi afacerea pe care o are cu şeful Vămii, Tudor Baliţchi - un schimb valutar în care deţine 30%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite