Premierul a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Sfântului Scaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
w

Premierul Pavel Filip a avut sâmbătă, 15 septembrie, o întrevedere cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, eminenţa sa cardinalul Pietro Parolin. În cadrul întâlnirii, prim-ministrul şi-a exprimat siguranţa că relaţiile dintre Republica Moldova şi Sfântul scaun vor cunoaşte o dezvoltare armonioasă în continuare, transmite IPN.

„Obiectivele Republicii Moldova în relaţie cu Sfântul Scaun sunt definite prin amplificarea contactelor bilaterale în multiple domenii – organizarea vizitelor oficiale la înalt nivel, încurajarea dialogului interreligios, dezvoltarea parteneriatului instituţional în domeniul social, educaţional, dar şi al asistenţei medicale”, a notat premierul.

Pavel Filip a menţionat că pentru Republica Moldova această relaţie este foarte importantă, pentru că este foarte important să fie menţinută o stabilitate morală. O criză morală este cu mult mai greu de depăşit decât oricare altă criză, fie ea de ordin economic sau politic.

„Suntem recunoscători pentru lucrurile pe care la face Sfântul Scaun prin promovarea valorilor de o importanţă vitală, cred că pentru întreaga omenire. Noi urmărim, salutăm şi îmi pare bine că în Republica Moldova şi în relaţiile interreligioase, interconfesionale sunt relaţii bune, pozitive şi nu ne confruntăm cu dificultăţi”, a mai spus premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite