Politică

articolul anterior articolul urmator

Premierul demisionar: La summitul de la Vilnius, Moldova trebuie să participe cu un Guvern funcţional, altfel obiectivele noastre nu vor fi realizabile

4
10 Mar 2013 15:25:42
Autor: Virginia Dumitraş
Vlad Filat, premier în exerciţiu
Vlad Filat, premier în exerciţiu

Vlad Filat a discutat, astăzi, cu Štefan Füle, comisarul European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate. Cei doi au discutat despre evoluţia evenimentelor politice din ţară, dar şi de parcursul nostru european.

„Mâine vor începe negocierile în vederea semnării Acordului de Liber Schimb şi de Asociere. Chiar astăzi am discutat cu Štefan Füle vizavi de evoluţia evenimentelor politice din ţară, dar şi despre parcursul nostru european. Am convenit că negocierile vor continua în pofida faptului că avem o situaţie de instabilitate politică în regim normal, dar aceasta poate să se întâmple până la un anumit moment. La summitul de la Vilnius avem nevoie de un Guvern funcţional în Moldova“, a declarat Vlad Filat. 

Reamintim că în perioada 11-13 martie, la Bruxelles, se va desfăşura ultima rundă de negocieri în vederea semnării Acordului de Liber Schimb, iar pe 14-15 martie vor avea loc negocierile finale pentru semnarea Acordului de Asociere. Potrivit declaraţiilor anterioare, aceasta ar urma să fie ultima rundă de negocieri.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Vasile Bondari
11.03.2013, 10:21:32

Nu ca trebuie sa avem, este nevoie sa avem. Trebuie de facut totul numai ca sa fie investit un nou guvern, numai nu cu Filat in frunte. Dinsul sa compromis. Numai are acea credibilitate din 2009. A mintit alegatorii cu tot felul de fabule si poveste. Ajuns premier a uitat de tot, punind pe prim plan interesele personale.

Alina Gratii
11.03.2013, 11:08:39

Porpun ca prim ministru sa fei Corman ramin pe pozitie e cea mai bun acandidatura si respectiv la Viilnius va fi un Guvern functional si fara coruptie.

Bernic Marcel
11.03.2013, 10:39:07

Daca doreste atit de mult binele Rm de ce nu vine cu pozitii mai optimiste si de ce nu cedeaza???? Sa faca un pas inapoi sa renunte la ambitii si caute o varianta de mijloc mai cu seama ca el se face responsabil de situatia din politica din tara, asta dupa ce a rupr acordul AIE si a creat aceasta instabilitate politica.

Pandur Ion
11.03.2013, 18:40:30

Eu sunt mai mult de cit sigur ca noul Premier al RM si nu ma refer la Filat ..va reusi cu mult mai bine sa reprezinte statul la Vlinius

Modifică Setările