Premierul Ion Chicu pleacă în vizită la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Ion Chicu va efectua săptămâna aceasta o vizită în Federaţia Rusă. Potrivit premierului, vizita la Moscova a fost agreată de mult timp, însă aşa şi nu a avut loc. Declaraţiile au fost făcute luni, 18 noiembrie, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

„Din motive neînţelese pentru mine, aşa şi nu a avut loc, deşi relaţiile economice cu Federaţia Rusă sunt foarte importante pentru Republica Moldova şi deşi s-a acumulat un număr mare de probleme critice care sunt pe agendă. Şi aici amintesc despre problema transportatorilor. Exportul produselor agroalimentare este literalmente blocat. Aici vorbim şi despre aprovizionare cu gaze a Republicii Moldova”, a menţionat premierul.

Ion Chicu a comunicat că în data de 22 noiembrie va participa la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiţii, care va avea loc la Londra. 

„Voi merge acolo pentru a discuta, inclusiv cu prim-miniştrii din ţările vecine, despre intensificarea relaţiilor. Bineînţeles, voi discuta cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în privinţa sporirii finanţărilor pentru proiecte de infrastructură etc.”, a notat premierul.

Amintim că ex-premierul Maia Sandu, pe duarata a cinci luni cât s-a aflat la şefia Guvernului, nu a mai ajuns la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite