Premierul Letoniei: „Sperăm că Republica Moldova va primi o perspectivă clară în ceea ce priveşte integrarea europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Letoniei Valdis Dombrovskis. FOTO topnews.in
Premierul Letoniei Valdis Dombrovskis. FOTO topnews.in

Dintre ţările ce fac parte din Parteneriatul Estic, Republica Moldova a avansat cel mai mult în procesul de integrare europeană, susţine premierul Letoniei, Valdis Dombrovskis, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 20-21 februarie.

„Republica Moldova are realizări frumoase în cadrul Programului Parteneriatului Estic. Sperăm mult că veţi reuşi să finalizaţi negocierile pe marginea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb. Sperăm că Republica Moldova va primi o perspectivă clară în ceea ce priveşte integrarea europeană. Acest curs este benefic pentru Republica Moldova şi Uniunea Europeană“, a declarat premierul leton.

Valdis Dombrovskis a mai spus că este la curent cu situaţia politică din Republica Moldova şi speră că Guvernul va putea să-şi continue activitatea. Totodată, oficialul a mai afirmat că legăturile economice dintre Republica Moldova şi Letonia trebuie valorificate mai mult. „Ţările noastre sunt mici, dar comerţul e şi mai modest. Anul trecut, volumul comerţului bilateral a fost de doar 50 milioane de euro. Sper ca oamenii de afaceri moldoveni şi letoni să se descopere unul pe altul şi în cadrul forumului ce va avea loc la Chişinău“, a declarat Dombrovskis. 

La rândul său premierul Vlad Filat a mulţumit pentru sprijinul constant oferit de Letonia. „Vă mulţumesc pentru sprijinul constant pe care ţara dumneavoastră l-a oferit Republicii Moldova în procesul de democratizare şi modernizare. Discuţiile pe care le-am avut au vizat relaţiile bilaterale cât şi procesul european al Republicii Moldova, procesul politic intern din ţară. Am constatat că relaţiile dintre ţările noastre sunt excelente“, a declarat Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite