Politică

articolul anterior articolul urmator

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va întreprinde o vizită în Republica Moldova

3
4 Feb 2020 14:06:19
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO AFP
FOTO AFP

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, va întreprinde o vizită în Republica Moldova, în viitorul apropiat. Anunţul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi marţi, 4 februarie, după întâlnirea pe care a avut-o la Chişinău cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó.

„Am convenit asupra unei agende foarte intense a relaţiilor noastre bilaterale pentru perioada imediat următoare. Ca exemplu, fără a vă da detalii suplimentare, pot doar să vă spun că suntem în aşteptarea prim-ministrului Ungariei în viitorul apropiat”, a declarat Aureliu Ciocoi.

De asemenea, şeful diplomaţiei moldoveneşti a anunţat că în curând şi preşedintele Igor Dodon ar urma să plece într-o vizită în Ungaria. 

Aureliu Ciocoi a lăudat relaţiile bilaterale dintre cele două state, subliniind că sunt foarte intense.

În acest sens, şeful MAE a precizat că a mai fost convenit că la mijlocul lunii mai, Chişinăul va găzui cea de-a patra reuniune a comitetutului mixt interguvernamental Republica Moldova-Ungaria: „Şedinţă care va fi însoţită de un amplu for al oamenilor de afaceri din ambele state”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
4.02.2020, 14:11:49

Poate e vorba de Ludovic Orban, nu Viktor Orban.... Ce să caute Viktor Orban în Moldova?

+1 (3 voturi)
Marck
4.02.2020, 14:36:09

A primit poruncă de la Putin: "Ia du-te și bagă zâzanie și-n Moldova, că în România ai băgat destulă. Vezi dacă nu găsești niște neamuri de-ale tale pe care le-au plantat țarii noștri prin Găgăuzia. Chiar dacă nu sunt chiar unguri curați, tu să zici că sunt și că vrei să-i protejezi și să ceri drepturi pentru ei. Nu mă mai sâcâi să-mi spui că-s turci, voi ce sunteți? Nu tot turci? Bine, mai corciți, așa, cu khazari, cu tătari, cu bașchiri, cu uiguri, cu țigani și alte neamuri asiatice de nici dracu' nu le mai știe pe toate. Așa că ce mi-e Atelcuz, ce mi-e Gagauz, pentru mine e tot un drac. Hai, fuga la românii ăia care-și zic moldoveni și dă drumu' la propagandă că ăștia sunt gata să se unească iar și-atunci n-o să fie bine nici de tine, nici de mine. Să-mi raportezi ce-ai făcut ca să știu ce-i de făcut."

+1 (3 voturi)
Coco
4.02.2020, 14:47:52

" Şi grijă mare, accentueaza treaba cu Etelkozul spunându-le că n-aţi plecat chiar toţi cu Arpad deoarece Odessa corect se numeste Odeszvar."

+1 (3 voturi)