„Preşedinte puternic – stat puternic”. Igor Dodon anunţă crearea unei mişcări naţional-populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

O mişcare naţional-populară, numită „Preşedinte puternic – stat puternic”, reprezentată în fiecare raion şi în fiecare localitate, urmează a fi creată în timp 30 de zile. Despre aceasta a anunţat Igor Dodon la conferinţa de bilanţ a activităţii sale de doi ani în funcţia de preşedinte. El susţine că Mişcarea este creată la iniţiativa cetăţenilor şi are drept obiectiv neadmiterea blocajul instituţiei preşedinţiei pe viitor, transmite IPN.

„Acele câteva mii de persoane care mi-au scris, eu răspund la apelul dumneavoastră şi vă propun să creaţi din jos în sus această mişcare naţională pentru apărarea statalităţii, pentru apărarea principiilor noastre”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele spune că, deşi a primit mii de mesaje de la cetăţeni de chemare la protest împotriva partidului de guvernământ, a ales calea diplomatică, chiar şi cu preţul suspendărilor, pe care le consideră total ilegale.

Şeful statului menţionează că nu mai acceptă acele acţiuni întreprinse în ultimii doi ani de Parlament sau Guvern prin Curtea Constituţională, faţă de instituţia prezidenţială.

„Eu nu am vrut să scot lumea să facem revoluţie, dar, dacă asta va continua după alegerile parlamentare, şi acest lucru este posibil, creăm mişcarea naţională şi vom vedea ce vom face. Cetăţenii aşteaptă. Eu fac apel la ei şi ei răspund la apelul meu. Noi altă soluţie nu avem. Ce au fost în aceşti doi ani, blocaj în politica internă, acest lucru nu se mai admite”, a remarcat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite