Preşedintele parlamentului Suediei: „Suedia vrea să vadă Republica Moldova în Uniunea Europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei Per Westerberg
Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei Per Westerberg

Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului Suediei Per Westerberg. Aflat într-o vizită la Chişinău, oficialul a declarat că „Suedia vrea să vadă Republica Moldova ca parte integrată în Uniunea Europeană“.

Potrivit oficialilor moldoveni, Per Westerberg se află în vizită la Chişinău cu ocazia încheierii unui program de asistenţă pentru consolidarea parlamentarismului democratic în Republica Moldova.

„Suedia vrea să vadă Republica Moldova ca parte integrată în Uniunea Europeană, cu un acord de Liber Schimb şi regim liberalizat de vize, dar în acelaşi timp şi cu cerinţele necesare îndeplinite“, a declarat oficialul din Suedia. Totodată, Per Westerberg a accentuat că Acordul de Liber Schimb va ajuta ţara noastră să se integreze mai uşor pe pieaţa mondială. „Acordul de Liber Schimb va crea mai multe locuri de muncă şi va oferi posibilitatea de integrare mai bună pe piaţa lumii. Vom face tot ce putem din punctul nostru de vedere pentru ca Moldova să aibă un Acord de Liber Schimb cu UE. Este important pentru Moldova şi pentru UE“, a mneţionat oficialul.

Totodată, preşedintele parlamentului Igor Corman i-a mulţumit oficialului din Suedia pentru suportul oferit Republicii Moldova pe parcursul anilor. „Dacă vorbim despre asistenţă pentru Moldova, dintre ţările-membre ale UE,  Suedia este lider. Avem în proces de implementare 16 proiecte cu un sprijin financiar de 32 de milioane de euro în diferite domenii: democraţie, drepturile omului, infrastructura şi eficienţa energetică, administraţia locală şi descentralizarea etc.“, a declarat Igor Corman.

În cadrul întrevederii de astăzi, cei doi oficiali au discutat şi despre despre posibilitatea organizării, în 2014, la Chişinău, a unei reuniuni a şefilor de parlamente din organizaţia Nordic-Baltic 8, din care fac parte opt state din Europa de Nord.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite