Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Parlamentului Suediei vine în vizită oficială la Chişinău

1
30 Aug 2013 11:26:34
Autor: Marina Lita
Oficialul va avea mai multe întrevederi cu politicieni moldoveni FOTO sverigesradio.se
Oficialul va avea mai multe întrevederi cu politicieni moldoveni FOTO sverigesradio.se

Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei Per Westerberg va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova pe data de 2 septembrie 2013.

Oficialul suedez va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, liderii fracţiunilor parlamentare, precum şi cu deputaţi moldoveni participanţi la programul de asistenţă oferit de Parlamentul Suediei pentru consolidarea democraţiei parlamentare.

Per Westerberg va purta discuţii separate cu şeful statului, Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Din componenţa delegaţiei suedeze mai fac parte Gőran Lennmarker, fost membru al Parlamentului şi ex-preşedinte al Adunării Parlamentare OSCE, Kathrin Flossing, secretarul general al Riksdag-ului, Ingrid Tersman, ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova.

Parlamentul Regatului Suediei a lansat în 2012 un Program de cooperare prioritară cu Parlamentul Republicii Moldova în vederea promovării şi consolidării democraţiei parlamentare.

Ultima vizită efectuată de Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei Per Westerberg în Republica Moldova a avut loc în perioada 30 - 31 ianuarie 2012.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cetateni RM
30.08.2013, 12:01:50

Din nou o viza a unui oficial european de rang inalt in tara noastra. Iata asa imi place, diplomatia sa guverneze la Chisinau. Corman chiar isi merita functia pe care o detine, se descurca la fel de bine ca si Marian Lupu.

Modifică Setările