Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele raionului Drochia, amendat cu 3.500 de lei pentru exces de putere şi lipsit de dreptul de a ocupa funcţii

0
29 Nov 2021 12:17:57
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Preşedintele raionului Drochia a fost sancţionat contravenţional de către instanţa de judecată într-un dosar de exces de putere, aflat în gestiunea CNA. Potrivit actului de constatare, funcţionarul şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii a Consiliului raional Drochia.

CNA a întocmit proces contravenţional în privinţa acestuia, prin care s-a constatat că preşedintele ar fi eliberat o scrisoare de garanţie în numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens. Scrisoarea de garanţie acorda un ajutor material de 109 500 lei Asociaţiei pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de peşte în asortiment. 

Prin decizia magistraţilor de la Drochia, din 26 noiembrie 2021, funcţionarul a fost recunoscut vinovat de săvârşirea unei acţiuni care depăşeşte în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege şi care contravine intereselor publice. Acesta a fost amendat cu 3.500 de lei şi privat de dreptul de a deţine funcţia de preşedinte de raion pe un termen de 7 luni.

Decizia este de primă instanţă şi nu este executorie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările