Prima şedinţă a Guvernului Chicu. Mai mulţi secretari de staţi, numiţi în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Iaconi a fost numită în funcţia de secretar general al Guvernului. Premierul Ion Chicu a spus, la şedinţa Guvernului, că Liliana Iaconi vine din cadrul Ministerului Finanţelor. Din decembrie 2008, a condus Direcţia analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor la Ministerul Finanţelor, transmite IPN.

Potrivit premierului, Liliana Iaconi este un profesionist integru, dedicat meseriei şi patriei. „Am toată încrederea că pentru funcţia la care vreau să o propun este unul dintre cei mai buni candidaţi”, a spus Ion Chicu.

La propunerea ministrului Finanţelor, Serghei Puşcuţa, Iurie Paşinschi a fost numit secretar general al Ministerului Finanţelor. Şi-a început activitatea în cadrul instituţiei în anul 2005, a deţinut mai multe funcţii, inclusiv de conducere. Din 2017 şi până în prezent, a fost şef al Direcţiei management instituţional. Secretari de stat în Ministerul Finanţelor au fost numiţi Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin şi Dorel Noroc.

La propunerea lui Anatol Ustîi, ministru al Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Tarlev, Mihai Lupaşcu au devenit secretari de stat ai MEI.

Mariana Grama a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, iar Vadim Cojocaru – şef al Inspectoratului General al Poliţiei, fiind propuşi de către ministrul Pavel Voicu.

Fadei Nagacevschi, ministru al Justiţiei, a propus promovarea lui Radu Foltea şi Eduard Serbenco în funcţiile de secretari de stat.

La propunerea lui Aurel Ciocoi, ministru al Afacerilor Externe, Oxana Domenti a fost numită ambasador în Principatul Liechtenstein prin cumul, cu reşedinţa la Geneva, Dmitri Croitor – ambasador în Turcia, Mihai Căpăţână – consul general al Republicii Moldova în oraşul Frankfurt, Germania.

La Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, secretari de stat au devenit Nelea Rusu, Djulieta Popescu şi Alexandru Holostenco. La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului – Mihai Machedon şi Tatiana Nistorică.

Eugeniu Moraru a fost eliberat din funcţia de director general al Agenţiei proprietăţii Publice, iar Andrei Matei – din funcţia de director general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Potrivit premierului Ion Chicu, numirile date sunt un prim pas spre restabilirea funcţionalităţii administraţiei publice centrale, consolidarea echipelor ministerelor.

Ion Chicu a dispus ca, până la şedinţa următoare a Guvernului, să fie identificată următoarea garnitură a secretarilor de stat pentru a suplini funcţiile vacante şi a asigura transparenţa maximă a proceselor decizionale în ministere, mai ales acolo unde este impact social şi economic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite