Primăria Bucureşti respinge informaţia că delegaţia condusă de viceprimarul Bădulescu ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Bucureşti a reacţionat „în legătură cu informaţiile eronate difuzate în ultimele zile în spaţiul public, referitoare la vizita oficială a viceprimarului general, Aurelian Bădulescu, la Chişinău”, şi a făcut mai multe precizări.

Primăria Bucureşti a anunţat că respinge ferm „speculaţiile apărute în mass-media conform cărora delegaţia oficială a Primăriei Capitalei, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău”, în perioada 13-15 ianuarie, când o delegaţie oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti, formată din consilieri generali şi condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a efectuat o vizită la Chişinău, cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova, pentru a marca 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

„Viceprimarul General nu a semnat un astfel de protocol şi nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureştiului era Viorel Lis”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primpria Bucureşti, citat de Agerpres.

Totodată, primarul general Gabriela Firea a explicat că exclude orice implicare politică a acestei delegaţii, care a fost organizată exclusiv în scop cultural şi anunţă că viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, nu semnat niciun document de colaborare între capitala României şi Chişinău, neavând un mandat în acest sens.

„Gabriela Firea îşi reafirmă susţinerea pentru valorile Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice (NATO): „valori în care credem şi pe care le promovăm! Consider că afirmaţiile din spaţiul public pe această temă sunt pure speculaţii, care pot aduce atingere acestor valori!”.

Amintim că, pe 15 ianuarie, consilierii municipiului Chişinău au votat un proiect de decizie privind Acordul de colaborare adiţional la Protocolul de Înfrăţire, încheiat între Primăria municipiului Chişinău şi Primăria municipiului Bucureşti la 4 noiembrie 1999. Pentru aprobarea acestuia au votat 42 de consilieri, transmite IPN.

Şedinţa CMC a avut loc cu participarea a 16 consilieri ai Consiliului General al municipiului Bucureşti.

Secretarul CMC, Adrian Talmaci, a menţionat că Acordul adiţional prevede domeniile de colaborare. Este vorba despre schimburi de experienţă şi derularea de proiecte în domeniul dezvoltării locale. De asemenea, Primăria Chişinău şi Primăria Bucureşti vor promova proiecte şi activităţi în domeniul dezvoltării economice, culturii, tineretului, turismului etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite