Primăria Orhei neagă că unii jurnalişti au fost somaţi să nu filmeze de hramul oraşului: Condamnăm minciuna reporterilor de la „Ziarul de Gardă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor orhei.md

Primăria municipiului Orhei „condamnă minciuna şi dezinformarea reporterilor de la „Ziarul de Gardă”, promovată şi de alte surse media, şi anume că funcţionarii primăriei Orhei ar fi interzis filmările pe teritoriul parcului de distracţii „OrheiLand” în timpul evenimentelor dedicate Zilei Oraşului Orhei”.

„În acest context, menţionăm că jurnaliştii de la „Ziarul de Gardă”, la fel ca şi alte surse media prezente la eveniment, au avut acces pe tot teritoriul parcului de distracţii pentru a filma în timpul evenimentelor organizate cu ocazia Hramului oraşului”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Orhei.

Primăria Orhei neagă „afirmaţia jurnaliştilor ZDG că le-a fost periclitată activitatea”.

„Ţinem să menţionăm că, dimpotrivă, reporterii instituţiei media făceau panică şi exces de zel, şi deranjau vizitatorii parcului de distracţii „OrheiLand” veniţi să serbeze Hramul localităţii. Acest lucru poate fi observat şi în video-ul postat de jurnaliştii de la „Ziarul de Gardă””, se spune în document.

Potrivit comunicatului de presă, primarul municipiului Orhei a oferit şi un interviu, răspunzând la întrebările adresate de reporterii de la „Ziarul de Gardă”. „Edilul le-a sugerat jurnaliştilor să formuleze 
întrebările în scris, pentru a primi un răspunsuri mai ample”.

Amintim că „Ziarul de Gardă” a scris că „reporterii ZdG au fost somaţi să nu filmeze în perimetrul parcului de distracţii OrheiLand, acolo unde la 8 noiembrie Primăria Orhei a organizat evenimente şi activităţi pentru a marca hramul localităţii. Angajaţii parcului au invocat că reporterii nu ar avea acreditare”.

În context, organizaţiile neguvernamentale de media au condamnat „abuzurile persoanelor care au împiedicat jurnaliştii de la Ziarul de Gardă(ZdG) să reflecte evenimentele organizate de Primăria oraşului Orhei cu ocazia Hramului localităţii, care s-au desfăşurat în incinta parcului de distracţii „OrheiLand”, pe 8 noiembrie 2018”.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite