Primarul de Bălţi va fi amendat pentru că a permis activitatea pieţelor din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, va fi amendat pentru că a iniţiat procedura de deschidere a pieţelor din Bălţi, în timp ce exista o dispoziţie a Comisiei Naţionale de Sănătate Publică care interzicea acest lucru. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Pavel Voicu, la emisiunea „Puterea a patra”.

Pavel Voicu a menţionat că pe numele lui Renato Usatîi a fost întocmit un dosar contravenţional, iar decizia edilului de a deschide pieţele „este ilegală” şi avea scopul de „a obţine dividende politice”.

Ministrul a precizat că, de asemenea, vor fi sancţionaţi administratorul pieţei şi agenţii economici.

Voicu a mai accentuat că Poliţia documentează şi o altă presupusă ilegalitate comisă de Usatîi, care se referă la iniţiativa de a permite transportului public din Bălţi să activeze şi în weekend, deşi era interzis.

Amintim că, potrivit dospoziţiei Comisiei Naţionale de Sănătate Publică, pieţele din Chişinău şi Bălţi rămân închise până pe 31 mai. Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Bălţi, condusă de primarul Renato Usatîi, a decis că pieţele din oras se redeschid pe 20 mai. Primarul le-a dat asigurări comercianţilor că ei nu încalcă legislaţia dacă ies la muncă şi că dânsul va achita toate amenzile, în caz că autorităţile îi vor sancţiona.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite