Primarul Chişinăului cere lista persoanelor vinovate de vinderea terenurilor „pe sub masă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a dispus să fie întocmită „o listă a lustraţiei”, în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de vinderea ,,pe sub masă” a pământurilor şi terenurilor, iar ulterior să fie pedepsite, transmite IPN.

„În inspecţia de sâmbătă̆ în sectorul Buiucani, am găsit spaţii verzi şi ogrăzi vândute pentru construcţii cu multe etaje, frizerii și restaurante, magazine și oficii. Pe trotuare a fost luat fiecare metru pătrat pentru tot felul de unităţi de comerț. Parcări nu mai există şi nici nu mai ai unde le amenaja”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, în preajma pieţei de lângă Cinematograful „Flacăra”, de exemplu, totul e doar comerț, în timp ce în piață sunt peste 100 de locuri libere pentru vânzare. 

Edilul a solicitat pretorului sectorului ca toți să treacă în piață, cei care activează̆ legal, iar juriştilor să verifice legalitatea tuturor unităţilor de comerţ amenajate în zonă.

Ion Ceban a mai spus că astăzi sunt 26 de ani de când Chişinăul are statut de municipiu, iar la cei 26 de ani niciun ban din impozitele persoanelor juridice nu ajunge în bugetul municipal, condiţii în care oraşul nu poate fi dezvoltat. Toate impozitele agenţilor economici din capitală merg în bugetul de stat. Primarul cere Parlamentului și Guvernului soluții pentru a schimba situația.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite