Politică

articolul anterior articolul urmator

Primarul oraşului Râşcani, ales din partea partidului lui Usatîi, a fost reţinut de CNA pentru 72 de ore

0
14 Nov 2015 11:11:17
Autor: Natalia Munteanu
Primarul oraşului Râşcani a fost reţinut de CNA. FOTO: Facebook
Primarul oraşului Râşcani a fost reţinut de CNA. FOTO: Facebook

Primarul oraşului Râşcani, ales din partea partidului lui Renato Usatîi, Victor Bogatico, şi un complice au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie pentru o mită de 5000 de dolari.

Victor Bogatico a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, informează un comunicat al instituţiei. 
 
CNA precizează că, potrivit informaţiilor oferite de denunţător, Bogatico şi complicele său au pretins şi primit de la el 5000 de dolari pentru a favoriza o licitaţie privind vânzarea unui imobil din Râşcani. Cei doi i-ar fi dat asigurări denunţătorului că au influenţă asupra consilierilor din Consiliul orăşenesc şi că-i poate determina să-l desemneze pe el câştigătorul licitaţiei.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la şapte ani de închisoare. Ei se află în custodia CNA pentru 72 de ore. Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.
 
Primarul oraşului Râşcani, Victor Bogatico, a câştigat alegerile din 14 iunie 2015 din primul tur cu 57,15 %. Acesta face parte din Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. În luna aprilie 2015, Bogatico a părăsit PCRM şi a aderat la Partidul Nostru.
 
 
Într-un mesaj video postat pe Facebook, liderul formaţiunii din care face parte Bogatico, Renato Usatîi, a calificat reţinerea primarului de Râşcani drept o comandă politică. Acesta l-a acuzat pe şeful Direcţiei Nord a CNA de implicare nejustificată în acest caz. Totodată, Usatîi nu neagă că Victor Bogatico ar fi nevinovat: "Dacă el e vinovat şi dacă orice primar din cadrul Partidul Nostru, inclusiv eu, va fi vinovat pentru ceva, atunci va trebui să răspundă în conformitate cu legea, dar să nu fie aplicată legea în mod selectiv", a comentat Usatîi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii