Primele declaraţii ale lui Vlad Filat după ce a ieşit din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-premierul Vlad Filat a declarat că primul lucru pe care îl va face după ce a fost eliberat condiţionat înainte de termen îşi va vizita părinţii.

„Vă rog să înţelegeţi, sunt într-o stare. Acum mă duc acasă, acum mă duc să-mi vizitez părinţii, vreau să petrec timpul cu ei. Astăzi sigur nu voi participa la nicio emisiune sau televiziune. Încercaţi să înţelegeţi. Ulterior o să revin cu alte comentarii”, a declarat Vlad Filat pentru Ziarul de Gardă.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat a fost eliberat din închisoare înainte de termen marţi, 3 decembrie, după ce a petrecut doar patru ani în detenţie din cei nouă ani la care a fost condamnat, în iunie 2016, pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015 şi condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, bani ce ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat a pledat nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite