Politică

articolul anterior articolul urmator

Primul director al ANRE din R. Moldova, răpus de COVID-19

0
6 Jul 2020 12:24:25
Autor: Iurii Botnarenco

Primul director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Anatolie Saracuţa, diagnosticat cu COVID-19, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut de ANRE şi SA „Moldovagaz”, transmite IPN.

„Domnul Saracuţa a participat în calitate de autor la elaborarea cadrului juridic în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale. Sub tutela domniei sale, s-au realizat cu succes proiecte-cheie de ordin reformator şi inovativ în domeniul energetic, care au fost finanţate de către partenerii de dezvoltare”, se menţionează într-un comunicat de presă al „Moldovagaz”.

Anatolii Saracuţa a fost unul dintre autorii primelor metodologii tarifare. După venirea la SA „Moldovagaz”, s-a consacrat activităţii în mai multe domenii organizatorice complicate, inclusiv implementarea Pachetului energetic III al UE.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 17,8 mii de cazuri de COVID-19 şi 588 de decese asociate noului tip de coronavirus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii