Primul proiect înregistrat în Parlament vizează activitatea ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Moldova

Prima iniţiativă legislativă în cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a a fost înregistrată în Parlament. Este vorba despre un proiect care vizează îmbunătăţirea modului de verificare a averilor şi intereselor de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI). Declaraţii în acest sens au fost făcute de deputata PAS, preşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

Potrivit Olesei Stamate, proiectul prevede mai multe modificări care vor fortifica activitatea ANI. Este vorba despre introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului şi competenţelor inspectorilor de integritate, ale conducerii ANI şi ale Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcţie), însă doar atunci când este vorba de un conflict de interese minor, precum şi alte modificări importante.

Până la finele zilei, proiectul va fi publicat pe pagina Parlamentului, şi orice persoană interesată va putea să-l consulte.

Săptămâna trecută respectivul proiect a fost supus consultărilor publice. Proiectul a fost semnat de 19 deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite