Pro-europenii de la Chişinău vor să promoveze Unirea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea adunare pro-europeană de la Chişinău din primăvara lui 2014
Marea adunare pro-europeană de la Chişinău din primăvara lui 2014

După semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, partidele pro-europene de la Chişinău şi-au propus ca în cadrul campaniei electorale din această toamnă să susţină şi mesajul Unirii cu România, ca variantă de integrare mai rapidă în spaţiul european, dar şi de normalizare  a cursului istoric.

Declaraţia a fost făcută de către Ion Cebanu, preşedintele Tineretului Liberal, fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

Acesta a declarat, în cadrul unui interviu, că scopul principal al echipei de tineret de la liberali este promovarea mesajului Unirii: "Scopul central al organizaţiei este promovarea ideilor naţionale , promovarea Unirii."

Vă reamintim că în momentul ratificării Acordului de Asociere în Parlamentul Republicii Moldova mai mulţi politicieni au afirmat că acesta este un pas spre Unirea cu România şi că votul lor este un Vot pentru Reîntregirea Neamului Românesc. Reacţia similară a venit şi de la Bucureşti unde parlamentrarii români au susţinut că Semnarea Acordului era necesară pentru pregătirea Reunirii.

În acest timp presa rusă acuză Uniunea Europeană că prin gesturile sale împinge Republica Moldova spre Unirea cu România.

Vă reamintim că urmare a acţiunilor partidelor pro-europene de la Chişinău Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis că limba oficială a statului este limba română.

Între timp şi membri ai unor partide aflate la guvernare şi mai moderate în privinţa unionismului au început să preia un mesaj în acest sens. În acest cadru este şi declaraţia deputatului PLDM(partidul condus de Vlad Filat şi care a dat acum premierul Republicii Moldova, pe Iurie Leancă), Ion Butmalai, şi făcută cu ocazia dezvelirii bustului lui Grigore Vieru de la Cahul: " Le spun celora care ne poreclesc moldoveni: noi suntem cu toţii români şi vorbim limba română'.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite