articolul anterior articolul urmator

Pro-Moldova, adică pro-Rusia. Chişinăul înjunghie Kievul sub oblăduirea Moscovei

11
24 Sep 2018 10:46:33
LARICS
Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, şi preşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc
Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, şi preşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc

11 Comentarii

sbucium ion
24.09.2018, 14:02:36

UNIREA intre cele doua maluri ale NISTRULUI, reîntregirea intr-un stat comun cu Transnistria este dorita de OSCE, SUA si UE si e straniu ca un stat UE cum e Romania se opune acestui proces de integrare din interese pur-egoiste, ultranaționaliste, unioniste. Visul unioniștilor de a pune hotarul Romaniei pe Nistru - se duce pe apa sâmbetei. Romania niciodata nu va dori o unire cu o R.Moldova din care sa facă parte si Transnistria. Pe malul stâng al Nistrului rar localitate sa nu aibă urmele crimelor săvârșite de armata lui Antonescu - gropi comune in care au fost împuscați sau îngropați de vii mii de evrei, țigani sau "bolșevici" transnistreni etc.. "Unirea" R.Moldovq cu Transnistria va pune cruce pe totdeauna pe unirea cu Romania.

-6 (10 voturi)
ion damian
24.09.2018, 14:07:11

taci din gura sobolan rosu ,esti un troll mincinos ,minti precum respiri .

+3 (7 voturi)
sbucium ion
24.09.2018, 14:24:50

Nu altcineva, dar înalții oficial ai UE încă din 2014 au cerut ca in R.Moldova sa se afișeze mai putin opțiunea pro-UE, simbolurile UE si primordial sa fie opțiunea pro-Moldova, care include si opțiunea pro-UE. Pro-Moldova nu inseamna de loc pro-Rusia sau anti-UE. Desigur ca unioniștilor ea n-are cum sa placa, căci pro-Moldova nu e deloc pro-Romania, pro-unire, e mai degraba anti-unire cu Romania si anti-"'soiuz"' cu Rusia. R.Moldova va exista in pofida tuturor RELELOR pe care i le doresc unionistii, din contra provocările unioniștilor o face sa fie si mai ferma in opțiunea sa pro-Moldova, pro-UE. Autorii deschis isi arata ANTIPATIA fata de statul independent R.Moldova si fata de ASOCIEREA sa libera cu UE, care de asemenea nu convine unioniștilor.

-2 (8 voturi)
sbucium ion
24.09.2018, 14:42:30

"Laboratorul" devine ridicol: cum poate minuscula R.Moldova, cu o populație de numai 3 milioane sa ÎMPINGĂ Ucraina cu o populație de 45 milioane sub "oblăduirea"'- STĂPÂNIREA Rusiei?! Asta e cu totul gogonata. Ucraina este cea care a făcut ca granița Transnistriei sa fie minuțios supravegheata de posturile comune moldo-ucrainene de vameși si politie de frontiera si azi Transnistria s-a făcut cuminte ca o mielușica, a acceptat cerințele Acordului de Liber Schimb Comercial Aprofundat cu UE, si-a reorientat comerțul spre tarile UE, accepta proiectele sociale si ajutoarele ce vin din UE, nu mai reprezinta o amenințare pentru R.Moldova. SUA cere cu mai multa insistenta ca Rusia sa-si retragă trupele militare din Transnistria si neîndoielnic ca va obține ce si-a propus.

-3 (7 voturi)
Lucifer
24.09.2018, 14:53:11

Pentru mine este clar că politica binomului Plahotniuc-Dodon este de conivenţă/înţelegere cu guvernul PSD de la Bucureşti, şi el amator de relaţii undergrund cu Moscova. Deci, ceea ce se întâmplă în Moldova are acceptul tacit al Bucureştiului. Care Bucureşti (devine din ce în ce mai evident) glisează încet-încet dinspre UE spre Estul ruso-turc. Ne place sau nu asta e politica de la Bucureşti. Nenorocirea este că ne vor da afară din UE şi probabil ne vom ostiliza Polonia şi Ucraina care rămân ferm anti-ruse. Din acest punct de vedere guvernul PSD de la Bucureşti poate fi acuzat de trădarea intereselor naţionale.

+4 (4 voturi)