Pro Moldova prezintă scuze României „pentru atitudinea denigratoare” a premierului Ion Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu

Grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu, condamnă „declaraţiile deplasate şi total nepotrivite ale premierului Ion Chicu şi exprimă în numele locuitorilor Republicii Moldova scuze pentru atitudinea denigratoare la adresa României”.

„Suntem profund indignaţi de recidivele guvernării care îşi permite declaraţii denigratoare şi o atitudine lipsită de respect faţă de România şi considerăm periculoasă pentru ţară permiterea aflării în continuare la guvernare a unor personaje cum sunt cele din fruntea Guvernului. Facem apel către toate forţele politice sănătoase să-şi unească eforturile pentru salvarea Republicii Moldova din această situaţie ruşinoasă de izolare internaţională şi colaps economic şi social produs de incompetenţa şi iresponsabilitatea celor care astăzi, accidental, au ajuns la cârma ţării”, se spune într-un comunicat de presă emis de Pro Moldova.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite