Pro Moldova propune o iniţiativă privind achitarea unei pensii nu mai mică decât minimul de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul parlamentar Pro Moldova înaintează un proiect de modificare a Constituţiei prin introducerea prevederii care obligă statul să achite pensionarilor o pensie minimă nu mai mică decât minimul de existenţă. De asemenea, deputaţii din Pro Moldova anunţă că iniţiază procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru convocarea plenului Parlamentului, transmite IPN.

„Minimul de existenţă în Republica Moldova pentru anul 2020 este de circa 2 100 de lei. Proiectul înregistrat de Pro Moldova presupune că fiecare pensionar, indiferent de vechimea în muncă, indiferent de profesiile pe care le-a avut, să primească o pensie de minimum 2 100 de lei”, a declarat deputatul Andrian Candu, într-un briefing de presă.

Potrivit lui, în condiţiile în care toţi candidaţii admişi în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie curent au făcut promisiuni similare, susţinerea acestui proiect, precum şi a proiectului de modificare a legislaţiei în acest sens, este un test de responsabilitate şi onestitate pentru candidaţii susţinuţi de formaţiuni parlamentare.

De asemenea, grupul parlamentar anunţă că iniţiază procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru convocarea plenului Parlamentului. Deputaţii fac apel către toţi cei care fac promisiuni onest şi responsabil în faţa oamenilor, să susţină convocarea şedinţei plenare pe data de 22 octombrie curent.

„Dacă acei candidaţi înscrişi în cursa pentru prezidenţiale sunt sinceri cu cetăţenii cărora le fac promisiuni şi vor să demonstreze că le pasă de aceşti oameni, îi invităm să semneze cererea de convocare a Parlamentului şi proiectul nostru de modificare a Constituţiei. Îi invităm să demonstreze oamenilor că aceste promisiuni pot să fie îndeplinite fără ca cineva anume să câştige alegerile”, a mai declarat Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite