Pro Moldova propune ca statul să acopere cheltuielile pentru tratament la domiciliu în cazul persoanelor infectate cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid

Liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a prezentat miercuri, 30 septembrie, o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală. Prin această iniţiativă se propune ca cheltuielile pentru tratamentul la domiciliu al persoanelor infectate cu COVID-19 să fie acoperite de stat.

Andrian Candu susţine că, actualmente, asigurarea medicală acoperă doar cheltuielile de tratament ale cetăţenilor infectaţi cu COVID-19 care sunt internaţi în spital, în timp ce persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu sunt obligate să se trateze cu banii proprii. Potrivit lui Candu, un cetăţean care se tratează la domiciliu cheltuie circa 6.000 de lei pentru medicamente şi alte analize.

„Bani în bugetul asigurărilor medicale există. În această perioadă a anului 2020, mai puţini cetăţeni s-au adresat cu alte afecţiuni la medic. Mai mulţi au încercat cumva să evite serviciile medicale în această perioadă. Respectiv, foarte multe servicii sau medicamente care sunt compensate nu au fost folosite. Respectiv, în bugetul fondului de asigurări obligatorii de asistenţă medicală sunt bani care nu au fost cheltuiţi”, a afirmat Andrian Candu într-o conferinţă de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite