Procesul-verbal care a dus la invalidarea mandatului lui Andrei Năstase a fost anulat. Avocat: Apare temei de revizuire a dosarului de invalidare a alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a anulat procesul-verbal prin care poliţia a constatat că Andrei Năstase, candidatul PPDA la funcţia de primar de Chişinău, a făcut agitaţie electorală la alegerile locale noi din 20 mai şi 3 iunie. Hotărârea a fost pronunţată miercuri, 17 octombrie.

Solicitat de IPN, Dumitru Pavel, avocatul lui Andrei Năstase, a amintit că Partidul Socialiştilor, când a mers în instanţă de judecată invocând că Andrei Năstase a făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor, a depus plângere şi la poliţie. Oamenii legii au investigat învinuirile aduse lui Andrei Năstase şi au întocmit un proces-verbal privind prezenţa faptului de agitaţie electorală în ziua alegerilor.

Acel proces-verbal a fost contestat de Andrei Năstase, iar astăzi instanţa de judecată a anulat documentul, admiţând indirect că nu este vorba despre fapta pretins comisă.

„Dacă această hotărâre va rămâne în vigoare, în opinia mea ea este temei de a iniţia revizuirea dosarului de invalidare a mandatului de primar şi a alegerilor în general, dând temei instanţei ca să pronunţe o nouă hotărâre de validare a alegerilor”, a spus Dumitru Pavel.

Potrivit avocatului, contestaţia depusă de către PSRM la poliţie a stat şi la baza deciziei judecătoriei prin care au fost invalidate alegerile locale. Dumitru Pavel spune că în Republica Moldova, fapta pretins comisă de către Andrei Năstase ca agitaţie electorală în ziua alegerilor se sancţionează doar contravenţional, iar ceea ce a făcut instanţa, aplicând invalidarea alegerilor, este o ilegalitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite