Politică

articolul anterior articolul urmator

Procuratura „deocamdată nu are alte noutăţi” în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc

0
24 Jul 2021 00:47:50
Autor: Iurii Botnarenco
Gheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc

Procuratura Generală susţine că „deocamdată nu are alte noutăţi” în cazul preşedintelui Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, la patru zile de la anunţul său că este „în drum spre casă” după o vacanţă cu familia, transmite IPN.

Reprezentanţi din cadrul PACE nu au putut să ne spună dacă preşedintele partidului a intrat sau nu în Republica Moldova, sau unde se află actualmente. În schimb, ne-au transmis o declaraţie semnată de Gheorghe Cavcaliuc. Acesta menţionează că „nu se eschivează̆ (n.r de la organul de urmărire penală), se va prezenta la Procuratură odată ce avocatul lui va reveni din concediu anual planificat, iar Procuratura Generală va admite cererea de recuzare procurorului de caz”. Procurorul pe caz, potrivit lui Gheorghe Cavcaliuc, este cu el în conflict de interese şi „instrumentează̆ acest dosar politic, la comandă”.

Raisa Noviţchi, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră, a menţionat pentru IPN că trecerile frontierei de stat a persoanelor fac parte din categoria datelor confidenţiale. Respectiv, nu poate să confirme sau să infirme dacă Gheorghe Cavcaliuc a intrat sau nu în ţară.

Preşedintele PACE Gheorghe Cavcaliuc nu s-a prezentat pe 16 iulie la Procuratura raionului Sângerei. În consecinţă, procurorul a dispus prin ordonanţă reţinerea acestuia pentru prezentarea învinuirii. Peste patru zile, preşedintele PACE a fost dat în urmărire, după ce, potrivit Procuraturii Generale, s-a eschivat de la organul de urmărire penală. Tot atunci, patru membri PACE, acuzaţi de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”, au fost trimişi în judecată în dosarul „verde de briliant”. Deciziile au fost luate de Procuratura raionului Sângerei. În aceeaşi zi, Gheorghe Cavcaliuc a replicat că „nu s-a eschivat şi nu se eschivează de la organul de urmărire penală şi că în aceste momente, împreună cu familia, este în drum spre casă, după ce a fost în concediu”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările