Procuratura: Deputatul Iurie Reniţă manipulează societatea. A acceptat să fie folosit de grupări criminale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Reniţă, deputat Platforma DA
Iurie Reniţă, deputat Platforma DA

Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat marţi, 11 mai, că „în elanul de a se evidenţia pe orice căi şi prin orice mijloace, deputatul Iurie Reniţă, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoştinţe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice şi discreditare a Procuraturii”.

Comentariul Procuraturii a fost făcut în contextul în care Iurie Reniţă a publicat, pe Facebook, unele documente care ar confirma că Vlad Plahotniuc şi Serghei Iaralov ar fi depus mărturii în cazul sacoşei cu bani care i-ar fi fost oferită lui Igor Dodon, pe când acesta era în funcţia de şef de stat.

„Procuratura informează, repetat, că instituţia nu a recepţionat vreun autodenunţ sau denunţ de la cetăţenii Plahotniuc şi Iaralov nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori. Documentele pe care se fundamentează argumentaţia domnului deputat nu au tangenţă cu speţa dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Procuratura reiterează că depoziţiile celor doi sunt parte a unei alte investigaţii, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare.

„Prin urmare, deputatul Reniţă operează conştient cu frânturi de acte, pe care le atribuie la anumite cazuri concrete, inducând astfel societatea în eroare şi încercând să obţină rating politic. Reamintim tuturor concurenţilor electorali că Justiţia nu se face pe Facebook sau în platourile televizate, iar procedurile legale trebuie să fie cunoscute în special de către aleşii poporului, deputaţi în Parlament”, se mai spune în comunicatul Procuraturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite