Politică

articolul anterior articolul urmator

Procuratura dezminte informaţia lansată de Socialişti referitor la venirea lui Alexandru Stoianoglo în Parlament

0
2 Jul 2020 12:29:55
Autor: Iurii Botnarenco

Procuratura Generală a dezminţit afirmaţiile făcute de deputaţii socialişti precum că Alexandru Stoianoglo urma să vină miercuri, 2 iulie, în plenul Parlamentului pentru a cere ridicarea mandatului lui Andrian Candu.

„Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu şi-o ajustează în funcţie de calendarele politice şi se detaşează de orice încercare de a atrage instituţia în confruntări şi dispute de natură politică. De asemenea, Procuratura reconfirmă că nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acţiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituţia va informa de sine stătător societatea despre propria activitate şi evoluţiile investigaţiilor pe dosarele din gestiune”, se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Procuratura a făcut „un apel către toţi exponenţii politici care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanţa asigurării independenţei justiţiei, să renunţe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenţei procesuale a Procuraturii şi se discreditează activitatea organelor de drept”.
 
Amintim că deputaţii socialişti Vlad Bătrîncea şi Bogdan Ţîrdea au acuzat PAS că a boicotat şedinţa Parlamentului pentru a-l ajuta pe Andrian Candu să rămână cu imunitate parlamentară, după ce s-ar fi aflat că Alexandru Stoianoglo ar urma să vină în Parlament să ceară acest lucru.
 
Şedinţa Parlamentului de miercuri, 2 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, a fost amânată din lipsă de cvorum. În Parlament au venit doar 49 de deputaţi din fracţiunile PSRM şi PDM. Celelalte fracţiuni parlamentare - PAS, Platforma DA, Pro Moldova, Partidul Şor şi deputaţii neafiliaţi nu s-au prezentat în plen.
 

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat că prin asumarea de răspundere a Guvernului „Igor Dodon încearcă să închidă gura Parlamentului şi să facă această instituţie nefuncţională sub paravanul luptei cu COVID-19”. El a precizat că PAS este dispus să examineze proiectele de lege, dacă acestea trec prin procedură parlamentară, nu prin asumare de răspundere a Guvernului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările