Politică

articolul anterior articolul urmator

Procurorii moldoveni ar fi tăinuit ilegalităţile lui Plahotniuc. MAI a intrat în posesia scrisorii venite de la autorităţile din Elveţia care îl suspectau pe acesta de spălare de bani

4
22 Jul 2019 12:46:05
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunţat că instituţia pe care o conduce a intrat în posesia unei scrisori oficiale venite din partea autorităţilor elveţiene „privind intenţia de transmitere a informaţiei către autorităţile competente ale Republicii Moldova, emise de procuratura 3 a cantonului Zurich, cu privire la Vlad Plahotniuc”.

„Potrivit Departamentului Federal de Justiţie şi Poliţie al Elveţiei, autorităţile moldoveneşti urmau să confirme permiterea, în condiţiile solicitate de autorităţile elveţiene, a primirii informaţiilor ce indicau suspiciuni de spălare de bani deţinute de procuratura a treia a cantonului Zurich. Termenul limită pentru aceasta fiind 21 iunie 2019”, a declarat Andrei Năstase într-un briefing de presă. 

Ministrul susţine că „opinia publică trebuie să cunoască că scrisoarea autorităţilor elveţiene a fost transmisă prin intermediul ex-procurorului general Eduard Harunjen, la Procuratura Anticoupţie procurorului Adriana Beţişor”. 
 
„Documentul a fost însă tăinuit de aceştia şi de instituţiile pe care le reprezentau în vederea obstrucţionării oricăror anchete penale şi internaţionale împotriva oligarhului Plahotniuc. Autor şi beneficiar al mai multor crime cu caracter grav şi foarte grav”, a spus Năstase.

Procuratura Generală infirmă afirmaţiile ministrului de Interne, Andrei Năstase, că ar fi tăinuit scrisoarea organelor de drept din Elveţia care au comunicat despre posibila implicare a lui Vlad Plahotniuc în spălare de bani.

Amintim că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce PDM s-a retras de la guvernare şi puterea a fost preluată de alianţa PSRM-ACUM. 

Pe 24 iunie, Plahotniuc a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi că nu intenţionează să mai candideze la această funcţie.

Recent, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că cel mai probabil Vlad Plahotniuc îşi va depune mandatul de deputat.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susţine că Vlad Plahotniuc s-ar afla în Statele Unire ale Americii. Renato Usatîi a afirmat că ex-preşedintele PDM chiar ar fi solicitat azil politic în SUA.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Vasiliev Slavic
22.07.2019, 13:32:23

Probe oameni buni, eu nu cred în ceea ce zice balabolul acesta!

-1 (1 vot)
giulianni_007
22.07.2019, 13:55:35

Trollul lui Plaha ai rabdare ca vor iesi toate probele la iveala in scurt timp !!! Nu scapa nici Plaha si nici PDM-ul de dosarele penale ca voi faceti trolling pe ziare zi de zi !!!

Curchi Vasile
22.07.2019, 14:41:16

Procuratura din Elvetia a spus clar ca nu existe dosare penale pornite pe Plahotniuc! Ajunge sa manipulati cetatenii!

-1 (1 vot)
BULAT ION
22.07.2019, 15:29:16

oare, de ce saptamina trecuta presa verde si a Topilor a prezentat scrisoarea procuraturi din Elvetia ca Plahotniuc nu are dosare ?

-1 (1 vot)