Procurorii susţin că l-au reţinut pe Gheorghe Munteanu pentru ca acesta să nu influenţeze martorii şi să nu distrugă probele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii spun că Gheorghe Munteanu l-a atacat primul pe Iurie Garaba FOTO Adevărul
Procurorii spun că Gheorghe Munteanu l-a atacat primul pe Iurie Garaba FOTO Adevărul

Gheorghe Munteanu, şoferul care s-a tamponat marţi dimineaţa cu preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, a fost reţinut pentru a se evita influenţarea martorilor şi pentru a nu admite distrugerea probelor. Despre aceasta a declarat procurorul Eugen Bordos.

„Am solicitat ca să fie reţinut pentru 30 de zile, dar judecătorul i-a dat doar 20. În această perioadă urmează să adunăm toate probele“, a mai menţionat procurorul.

Acesta a spus că Gheorghe Munteanu a fost iniţiatorul atacului, iar Garaba a fost internat în spital cu diagnosticul de traumatism facial, traumă cranio-cerebrală şi fractura piramidei nazale cu deplasare pronunţată. „Victima a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală, care a durat 40 de minute“, a mai comunicat Bordos.

Oamenii legii au dat asigurări că acest caz este bine documentat şi urmărirea penală nu intenţionează să ascundă nimic. „Poliţia de patrulare a fixat urmele accidentului, este şi semnătura lui Gheorghe Munteanu. Afirmaţiile martorilor cum că Iurie Garaba l-ar fi ameninţat pe şofer cu arma sunt nefondate. În acea zi, procurorul se deplasa cu familia în vacanţă peste hotare şi nu purta cu sine arma“, a declarat Elena Neaga, procuror al sectorului Buiucani.

Neaga este de părere că declaraţiile martorilor au tentă politică. „Toate cererile sau nemulţumirile pot fi înaintate direct procurorilor, dar nu prin intermediul presei. Pentru o anchetă cât mai corectă, a fost creat un grup de urmărire penală din care vor face parte atât procurori, cât şi anchetatori“, a declarat Neaga.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite