Parlamentul i-a retras imunitatea deputatului Ilan Şor, la cererea procurorului general interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit la şedinţa Parlamentului joi, 15 august, pentru a solicita ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Ilan Şor, pentru ca acesta să fie reţinut şi arestat în cadrul câtorva dosare penale deschise pe numele acestuia.

UPDATE Deputaţii majorităţii parlamentare au dat curs cererii procurorului general şi au votat pentru ridicarea imunităţii lui Ilan Şor. Fracţiunea Partidului Şor a părăsit şedinţa Parlamentului în semn de protest.

Deputaţii urmează să voteze ridicarea imunităţii lui Ilan Şor.

Amintim că liderul Partidului Şor, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul fraudelor bancare, a părăsit ilegal Republica Moldova prin Aeroportul Internaţional Chişinău. 

Ministerul de Interne l-a anunţat pe llan Şor în căutare naţională şi internaţională, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Cahul, care a admis demersul procurorilor în acest sens, pe motiv că Ilan Şor a părăsit ţara, având interdicţie să o facă, fiind sub control judiciar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite