VIDEO Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova: „Eram pregătiţi de acest scenariu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber si Ilan Sor privesc.eu captură

Deputaţii Marina Tauber şi Reghina Apostolova, ambii din fracţiunea Partidului Şor, au rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentul a dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunităţii parlamentare pe numele celor doi deputaţi.

Pentru ridicarea imunităţii parlamentare au votat 56 de deputaţi din alianţa ACUM-PSRM.

Solicitarea procurorului general interimar a fost motivată prin faptul că Reghina Apostolova şi Marina Tauber ar urma să fie reţinuţi, arestaţi şi trimişi pe banca acuzaţiilor, în dosarul fraudelor bancare.

Dumitru Robu susţine că procurorii deţin probe ce ar demosntra vinovăţia celor doi deputaţi în devalizarea sistemului bancar din Moldova, prin complicitate la „grupul criminal” organizat de Ilan Şor.

Reghina Apostolova specificat că este acuzată în dosarul fraudelor bancare. Ea a declarat că nu este surprinsă că se cere ridicarea imunităţii parlamentare, pentru că despre acest fapt s-a discutat mai mult timp. 

Apostolova a menţionat că nu este implicată în frauda bancară şi că este nevinovată, subliniind că va coopera cu ancheta. Totodată, Apostolova s-a arătat surprinsă că procurorii nu cer ridicarea imunităţii parlamentare şi a altor deputaţi care figurează în raportul de inestigaţie al companiei Kroll.

La rândul său, Marina Tauber a afirmat că nu se teme de ridicarea imunităţii parlamentare şi că nu intenţionează să părăseasca ţara. Ea la fel se consideră nevinovată, dând de înţeles că ar fi vorba despre o răfuială politică.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite