Procurorul Ruslan Popov, plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruslan Popov
Ruslan Popov

Adjunctul procurorului general (suspendat), Ruslan Popov, anchetat pentru îmbogăţire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, transmite IPN.

Ruslan Popov a declarat pentru presă, în sediul judecătoriei, că decizia este una ilegală. Or, a pledat ca instanţa să respingă totalmente demersul procurorului ca unul neîntemeiat şi abuziv şi să nu dispună aplicarea vreunei măsuri preventive.

„La mijloc au coincis interesele mai multor grupări de interes, atât criminale, cât şi politice, care au decis, pentru a nu avea anumite probleme ce rezultă din investigaţiile pendinte la procuratură, să se debaraseze atât de Stoianoglo (procurorul general suspendat, n.r.), cât şi de Popov şi de alţi procurori din cadrul Procuraturii. Şi asta e toată explicaţia care poate să existe”, susţine Ruslan Popov.

Procuratura Generală precizează că în privinţa lui Ruslan Popov, sunt efectuate investigaţii în cadrul unei cauze pornite pentru îmbogăţirea ilicită. Pe 9 octombrie, a fost reţinut pentru 72 de ore, iar pe 11 octombrie, procurorii au sesizat judecătorul de instrucţie pentru examinarea demersului cu privire la aplicarea arestului preventiv în privinţa acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite