Program de promovare a limbii române, propus de comisiile de profil din România şi Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel România Moldova

Elaborarea şi implementarea unui program de promovare a limbii române, ar putea fi o primă colaborare importantă comună dintre Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media din R. Moldova şi Comisia pentru cultură şi media a Senatului României, aflată în vizită la Chişinău. Este părerea lui Viorel Badea, preşedintele Comisiei din România, exprimată la întâlnirea comună a membrilor celor două comisii, transmite IPN.

În opinia senatorului, această cooperare va servi drept exemplu pentru alte comisii şi factori politici interesaţi de resetarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova.

Preşedinta Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a remarcat că există un interes foarte mare pentru promovarea studierii limbii române printre alolingvi şi că Parlamentul de la Chişinău ar fi recunoscător pentru sprijin în realizarea unui program cu caracter permanent, bazat pe experienţa avansată a Uniunii Europene şi a României în special.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că valorificarea avantajelor spaţiului lingvistic şi cultural comun, al Moldovei şi României, este un domeniu vast de cooperare între parlamentarii din Republica Moldova şi România. Igor Grosu a mai spus că Parlamentul este onorat să găzduiască vizita Comisiei pentru cultură şi mediu a Senatului, în componenţă deplină. În altă ordine de idei, preşedintele Parlamentului a mulţumit României pentru tot suportul oferit Republicii Moldova, inclusiv în combaterea pandemiei COVID-19.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite