Politică

articolul anterior articolul urmator

Promo-LEX semnalează cel puţin 20 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor

0
11 Jul 2021 18:44:52
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Promo-LEX a alegerilor parlamentare anticipate a constatat cel puţin 20 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor parlamentare anticipate a constatat cel puţin 20 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare, până la ora 14.00, transmite IPN.

În total, observatorii misiunii au raportat până la această oră 340 de semnalări, din care misiunea centrală a prelucrat 266. Au fost fixate 36 de cazuri de fotografiere a buletinelor de vot şi alte încălcări ale secretului votului. În 24 de cazuri, a fost atestată prezenţa materialelor de publicitate, afişaje, panouri electorale în raza secţiei de votare, iar în 21 de cazuri – întreruperea pe parcursul zilei votării a procesului de filmare a operaţiunilor electorale.

Promo-LEX  raportează 16 cazuri de prezenţă nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secţiei de votare sau în raza de 100 de metri. 15 cazuri de votare nejustificată în grup şi 14 cazuri de deficienţe în listele electorale. De asemenea, Misiunea mai raportează 13 cazuri de agitaţie electorală sau PR negru în perimetrul de 100 de metri şi/sau în incinta  secţiei de votare pentru a determina alegerea alegătorilor. 12 cazuri de deficienţe în funcţionarea SIAS Alegeri şi 10 cazuri de zvonuri, tentative sau chiar situaţii de recompense materiale sau băneşti oferite alegătorilor. În nouă cazuri urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale.

În raport se mai menţionează câte un caz de restricţionare a accesului în secţia de votare pentru alegătorii care nu au mască de protecţie şi de nerespectarea măsurilor de protecţie în contextul pandemiei COVID –19.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările