Protest de amploare la Bălţi. Bălţenii au cerut anularea alegerilor şi organizarea unui nou scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Bălţenii au protestat, pe 19 decembrie, în centrul oraşului Bălţi. Oamenii au ieşit în stradă ca să-şi apere votul exprimat la alegerile locale noi din 21 noiembrie, când candidatul Partidului „ŞOR” pentru funcţia de primar, Marina Tauber, a fost susţinută de aproximativ 50% dintre alegători, dar care a fost scoasă abuziv din cursa electorală. Bălţenii au cerut anularea celui de-al doilea tur de scrutin deoarece ar fi ilegal.

Echipaţi cu pancarte anti-guvernare, bălţenii s-au adunat în Piaţa Independenţei din Bălţi şi au strigat într-un glas: Jos dictatura! Ruşine! Jos Maia Sandu! Victorie! Marina este primarul nostru! 

„Actuala putere ne-a furat dreptul de a ne alege singur primarul. Ne-a scuipat în suflet. A majorat preţurile, viaţa noastră este din ce în ce mai scumpă, iar acum ne bagă pe gât şi primarul care îl vrea guvernarea. Aceştia nu ne reprezintă interesele! Sunt nişte hoţi”, a spus o participantă la protest.

Marina Tauber a declarat că alegerile de la Bălţi sunt nelegitime, iar primarul care urmează să fie ales, în cel de-al doilea tur de scrutin, care se desfăşoară astăzi, nu îi va reprezenta pe locuitorii oraşului, ci pe guvernarea uzurpatoare, care şi-a bătut joc de bălţeni. Cu toate acestea, atât ea, cât şi echipa Partidului „ŞOR” vor lupta cât va fi necesar pentru drepturile bălţenilor.

„Mă închin până la pământ pentru susţinerea pe care ne-aţi acordat-o în 21 noiembrie, în primul tur al alegerilor locale noi de la Bălţi. Eu mă consider primarul dvs. ales. Ceea ce se întâmplă astăzi, este ilegal. Alegerile de azi nu trebuiau să aibă loc. Vă îndemn să boicotaţi acest scrutin. Oamenilor le-a fost furat dreptul de a alege, prevăzut în Constituţie. În pofida tuturor, vom fi împreună, vom lupta pentru ceea ce ni se cuvinte, pentru o viaţă mai bună pentru toţi bălţenii. Nu vom ceda. Ceea ce se întâmplă nu ne face decât să fim mai puternici. Echipa noastră va face tot posibilul ca Bălţi să devină un oraş de vis”, a declarat Marina Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite