Protest în faţa Preşedinţiei R. Moldova: Scoateţi interdicţia ilegală aplicată lui George Simion!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul AUR Moldova, Vlad Bileţchi, ţine un discurs în faţa câtorva protestatari.
Liderul AUR Moldova, Vlad Bileţchi, ţine un discurs în faţa câtorva protestatari.

„Scoateţi interdicţia ilegală aplicată liderului unionist George Simion”. Este mesajul transmis vineri, 19 noiembrie 2021, de mai mulţi membri ai Alianţei pentru Unirea Românilor, care au organizat un flashmob în faţa Preşedinţiei Republicii Moldova.

Potrivit unioniştilor, au trecut trei ani de la aplicarea interdicţiei şi chiar dacă regimul Plahotniuc-Dodon a fost înlăturat, acest abuz continuă, iar George Simion, care este în prezent deputat în Parlamentul României, nu poate intra în Republica Moldova.

„Procesul de expulzare a fost realizat de ofiţerii SIS cu grave încălcări ale procedurii şi fără vreun motiv întemeiat, or George Simion nu a încălcat legislaţia Republicii Moldova şi nu a reprezentat niciodată un pericol pentru securitatea statului. De la decizia politică luată atunci de Biroul de Migraţie şi Azil au trecut trei ani, iar potrivit legislaţiei Republicii Moldova, aceasta poate fi revizuită. Acest lucru însă nu s-a mai întâmplat, iar George Simion, în pofida faptului că reprezintă statul român în calitatea sa de deputat în Parlamentul României şi deţine paşaport diplomatic, nu poate intra în continuare în Republica Moldova. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este un abuz, iar decizia de 2018 a fost una eminamente politică”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR Moldova.

În context, unioniştii de la AUR au depus un demers în adresa Preşedinţiei.  

„Solicităm Preşedinţiei să se documenteze de la Biroul de Migraţie şi Azil şi Serviciul de Informaţii şi Securitate cu privire la motivele menţinerii deciziei din 1 octombrie 2018 prin care George Simion a fost expulzat din Republica Moldova. Totodată cerem instituţiei să iasă cu o poziţie publică şi să ceară de la organele de drept sancţionarea persoanelor responsabile care şi-au depăşit atribuţiile de serviciu atunci când l-au expulzat pe George Simion din Republica Moldova, dar şi scoaterea interdicţiei aplicată abuziv lui George Simion”, se arată în demersul AUR.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite