Proteste la Chişinău. Demisie la Preşedinţia Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu, şi-a anunţat demisia în această dimineaţă, motivând că în lipsa unor informaţii clare a dezinformat opinia publică fără să vrea.

Vlad Ţurcanu a declarat că a demisionat deoarece a făcut afirmaţii despre amânarea depunerii jurământului noului guvern, iar mai apoi ceremonia a avut loc. ”Am făcut declaraţii în seara zilei de ieri cu privire la amânare ceremoniei de investire a guvernului Filip pentru altă zi. Aceea a fost informaţia pe care o deţineam până la ora 22. După ora aceasta s-a decis ca jurământul să fie depus totuşi ieri. Am dezinformat opinia publica, lucru pe care îl consider inacceptabil şi nedemocratic. Acesta este motivul demisionării mele din funcţia de consilier”, a afirmat Vlad Ţurcanu.

”În perioada în care am deţinut funcţia de consilier prezidenţial mi-am asumat poziţia în care nu am avut dreptul la părerea persoanală, lucru pe care l-am respectat conform deontologiei. Am discutat ieri la Preşedinţie mai mult de două ore. Sper că va exista o declaraţie oficială a şefului statului în care îşi va expune poziţia. Domnul preşedinte a avut o poziţie faţă de protestul de ieri în debutul discursului său la investirea Guvernului. El a chemat toată lumea la calm. În tot timpul protestelor, Timofti a comunicat cu premierul interimar şi alte persoane ca să se asigure că lucrurile nu vor degenera”, a mai spus Vlad Ţurcanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite